Silver

red pa silver idag for forsta gangen... trodde han skulle vara en moody sa jag var lite nervos men han var hur snall som helst!! det gick jattebra =)

Fredag idag och vi ar just nu i Newry hos en kompis till martina.. vi ska typ pa nagon slags fest.. kan bli kul, har dock grymt ont i skallen efter att ha legat ute i solen idag.. somnade... solen ar verkligen jattestark... bade jag och martina vaknade upp svettandes typ....

Nu ar hemresan bokad sa nu ar det sakert att jag kommer hem, langtar faktiskt!


fan, det ar brannbollsyran hemma... jag vill ocksa vara dar!!  blev grymt sugen nar klara pratade om buckets...... avis!!! ha sa kul allihopa!!


kram

Crazy

Nar Mike, den stora hingsten akte hem forra veckan tror jag att det var sa kom det tva nya hastar... skulle gissa pa att de ar typ 3arigar... HELT ohanterade...  (vet inte om jag har berattat om dem) De ar iaf har for att bli lite hanterade... tex kunna ledas i ett grimskaft....  Idag skulle vi knyta fast dem vid en stolpe for att de ska lara sig att om de drar sa drar det tillbaka och om de gar framat sa drar inte linan tillbaka... ni fattar sakert principen. Det ar en brun och en fargad.. haha som de sager har.. tycker ar ett utmarkt ord. De ar inte jattestora hastar som tur ar. Den bruna har det gatt bast med, den ar nyfiken och kommer fram till en, sa vi borjade med den.. pa vagen ner till ridhuset sa gick det bra men precis innan vi ska ga in i ridhuset sa sticker den... och tro mig, det ar inte latt att halla en hast pa 500-600kg... Martina var det som holl denna gang... men var tvungen att slappa.. man vill ju inte bli dragen efter :P det ar en liten inhagnad utanfor ridhuset sa den kom inte sa langt... vi forsokte jaga in den i ridhuset men det gick inte heller sa bra... jag var nastan tvungen att kasta mig at sidan nar den kom springandes mot mig nar jag stod vid grinden/utgangen annars hade den sprungit over mig... den sprang iaf tillbaka upp till stallet... eller rattare sagt till uteboxarna dar hennes kompis stod... sen skulle vi fa tag i den, vi forsokte tranga in den i ett horn men da sprang den rakt mot martina och martina stod kvar sa den stegrade och slog till martina med frambenet... som tur var stod hon ratt sa nara sa det blev inte en sadan hard small... hasten sprang iaf ner mot vagen, det hade regnat lite tidigare sa det var lite halt... precis nar den kommer ut pa vagen sa halkar den, ramlar och glider pa asfalten.... sag inte direkt skont ut, den har ganska stora repor pa sidan, tom svart blev den av asfalten... men men, hasten kliver upp och kommer springandes upp igen... vi far fast den och bestammer oss for att knyta fast den i en stolpe pa garden eftersom den inte gar att fa den till ridhuset..

Vi far fast den runt stolpen... hasten ar heeeeelt javla galen... springer som en took fram och ater men kommer inte sa langt eftersom snoret  (hahha, kan bli roliga ord nar man inte har de tre sista bokstaverna i svenska alfabetet) tar emot. Den tar i med sadan kraft varje gang den springer mot nagot hall att hon gar omkull flera ggr..... och det ar inte pa grus eller sandunderlag... det ar cement!! mera skrapsar och det ar nastan synd om hasten...  Men sen gick det faktiskt bra att leda den.. den sprang inte ifran..

Da till den mindre hanterade hasten... den som man inte ens kommer i narheten av... hon ar inte dum utan bara radd... vissa manniskor borde inte foda upp hastar. ingen manniska har ens rort dessa hastar forut... kan forsta att chefen ar lite less pa sanna..  Bara om man kastar ett rep over hastens rygg sa star den sa still att man kan ta fast den.. denna forsokte vi inte ens ta ner till ridhuset. vi knot fast den i samma stolpe.... denna hast var heeelt crazy..... kastade sig at alla javla hall och lyckades fastna med repet i frambenen och blev sa arg att den stod dar och grymtade... har aldrig sett en sadan arg hast... sen sager chefen at mig att jaga pa den.. haha, jag holl mig pa avstand.....  men men, vi far hoppas att de ger nagot resultat iaf... som tur ar sparkas ingen av de tva.. an sa lange... utan de ar mest radda....

lilla ernie ska ut pa faltet snart och fa lite vila... =)

Imorgon ar det kval igen for skinny och lenny, hoppas lenny kvalar sa slipper vi aka pa nagot mer kval!

Vad har hant med kommentarer?? far aldrig nagon langre.... =(

kram

Lyckan gjord

Ernie har vilat hela veckan, stackarn ar helt slut efter kvalet...kanske att han ska ut 2v pa faltet och fa sig lite vila... alltsa fan vad jag vill ha den hasten... hade jag pengarna hade jag inte tvekat.... om nagon rik manniska vill ge mig pengar sa ar det valkommet :P

Idag fick Martina rida Lenny och jag Skinny... Lyckan gjord!!! det var sa sjukt roligt att rida pa riktigt... inte bara sitta i en sadel pa en unghast med nada balans och med en manniska som springer efter hasten och jagar den for att ga framat!! sjuuuukt roligt var det att fa rida pa riktigt iaf!! =)

Det var i princip det jag ville saga :P

Jag saknar svensk mat.... haha..

snart kommer jag hem... kanns skumt!

kram

Brilliant

I lordags var en av de basta utekvallarna... Vi gick pa Newsroom, som jag aven har dopt om till newsbank.. det ar lite forvirrande med the bank och newsroom sa det blev newsbank =)
Vi traffade David, peter, paddy, ohio o allt vad de hette... sjukt rolig kvall! jag har kameran med mig och gick omkring och tog pa allt jag sag i princip! Vi gjorde aven riktigt roliga filmer... men ingen annan lar ju fatta skamten sa jag och martina kommer nog vara de enda som skrattar at filmerna!

Sondagen akte vi ivag till Belfast pa tavling...det var mkt folk, overallt!! man blir ju tokig pa alla manniskor... speciellt pa framhoppningen..det finns inga som helst regler och hindrerna hoppas fran alla hall, ingen ropar ens att de ska hoppa!! konstigt att det inte hander med olyckor! Det gick iaf bra med hastarna, Ernie ar en stjarna som vanligt.. han har faktiskt lugnat ner sig riktigt mkt och ar lugn och sansad pa tavlingar =)

mandagen var hemsk.. haha, ne men det var riktigt jobbigt att ga upp till den dar jobbiga mockningen!! men vi blev klara med den ocksa till slut.. sen red jag pa tina... hon ar sa fin =) som en liten ponny... valdigt liten och natt... rolig att rida pa iaf =)

Tisdagen - Kvalet!
Vi korde i FYRA timmar for att ta oss dit vi skulle.. och inte var de det lattaste att hitta heller.. for det gick inte en enda vag dit utan man fick kora lite at olika hall...chefen var nog inte den basta kartlasaren :p
Forst hoppar alla 4a- aringar sin klass och de som ar felfria gar vidare till nasta omgang. Lenny och Ernie klarade forsta omgangen men inte Skinny. Jag var sa stolt over Ernie, han hoppar riktigt bra nu! Martina sa att Lenny ocksa hoppade riktigt bra.. jag var i transporten da sa jag sag inte.... Ernie var felfri i andra omgangen ocksa men tyvarr inte lenny. Ernie kvalade till Dublin i augusti!! Lilla stjarnan!! =) Om jag hade pengarna skulle jag latt kopa han... men men...
Lenny kommer nog klara det nasta kval tror jag =)

Nu kan jag inte skriva med for att martina star och vantar.... vi ska kora och kopa vindruvor =)

Kan bara beratta att tva natter i rad har vi frusit ihjal for elen har inte fungerat i mobilen sa jag har sovit med tusen klader pa!!! nu ar det iaf fixat !!


kram

vinager

fattar inte hur folk har tycker sa mkt om vinager?? speciellt pa chips... det smakar sa fruktansvart ackligt!!!! testa hall lite vinager pa vanliga salta chips..... uuusch....!

Vi har varit ivag 2ggr denna vecka och tranat ernie, lenny och skinny pa utomhusarenor... borjar narma sig kvalet till Dublin nu... tror det ar tisdag eller onsdag nasta vecka! Ernie borjar hoppa riktigt bra... vill ha den hasten.... men dem pengarna kommer jag aldrig kunna skrapa ihop.... hmm..

Det kom en ny hast till stallet idag pa eftermiddagen... pa vagen hit hade den skrapat upp sig sjalv pa ben, bak och overallt... folk anvander inte heller nagra skydd till hastar nar de transporteras..... det ar viktigare med svansskydd.. haha, det far man verkligen inte glomma!!!
Den nya hasten har iaf redan hunnit rymma ur boxen nar martina mockade... de flesta hastar brukar bara springa runmt i stallet och lukta pa nagon hast men denna tog raka vagen ut ur stallet.. haha. men vi lyckades jaga tillbaka den.

Kenny, den nya hingsten som kom typ forra veckan har slitit av en muskel.... typiskt nar vi har en kopare och han ska vet. besiktas pa mandag....

vi ska jobba pa sondag, tavling... =ingen sovmorgon denna vecka... men men, vi overlever =)

kanns som om jag ska aka hem snart.. hemskt pa ett satt... vill inte lamna detta.... fast jag vill anda hem... hmm...
Sa fort chefen ar hemma och det hander saker sa ar det jatteroligt! da tanker man att man skulle kunna stanna.... men jag har mkt hemlangtan ocksa.....

nu ar det hollyoaks pa tv... gotta run...

kram

I wanna go home

hemlangtan som attan.. nu ar vi sjukt less pa detta... chefen ar borta i Scarva typ varje dag sa det enda vi gor ar longerar hastar och mockar... boooring....sen blir han typ sur for att vi ligger och solar pa eftermiddagen.. men ge oss mer att gora da?? Langtar sa mkt tills jag kommer och och far aka och rida, pa riktigt!! inte bara sitta pa en hast och ha nagon annan som springer bakom och jagar pa hasten!! fast det ar typ kul att ens fa sitta pa en hast sa sallan som vi far gora det... trodde att jag for till Irland for att bli en battre ryttare men det enda man ar bra pa nu ar att mocka och longera hastar... jag och martina hade en diskussion idag om att vi har typ blivit samre pa att rida sedan vi kom hit.... martina har inte lart sig nagot nytt alls, jag som inte hallt pa med unghastar forut har iaf lart mig lite nytt...

Men vi kanske har nagon som kan komma hit i juni... ju tidigare desto battre.......


annars ar det val inte sa mkt att beratta.. det hander ju som inget....ingen hast ar ens kranglig att longera sa man kan typ sta och sova..... kul kul kul...

vilket underhallande inlagg detta var......... haha, bitterhet!

Hoppas iaf vi far lana bilen ikvall sa det hander nagot kul!!

kram

Lordag

hade vackarn pa halv 6 imorse, vaknade... sjuuukt trott och tankte bara blunda en liten stund... nasta gang jag oppnar ogonen sa ar klockan halv 7... fuck! -Martiiiinaaa, vi maste upp!!  Martina- vaa? vada ga upp?? haha, vi hade forsovit oss lite.. skulle ivag pa tavling kl 8a.. men vi hann ratt sa bra anda!
Akte till Tyrella pa tavling, det var lite folk sa allt flot for en gangs skull pa snabbt och bra!  Vi var hemma vid 2 igen och da skulle vi bara mocka ur boxarna och sen var vi fardiga! skont...
Blir nog en liten powernap sa man orkar vara uppe inatt!!

Tack Jenny for att du ringde, blev sa glad =)

Ikvall ska vi nog forst till Polacken/dorrvakten pa forfest och spela lite Dart.. sjukt kul var det forra gangen nar jag och martina vann over han och hans lagenhetskompis!! Lite skumt att vi hanger med polacker pa Irland.. haha. Fast han ar ju dorrvakt pa The Bank och dar hanger vi ju ratt sa ofta........ =)

Lange sedan nagon kommenterade i bloggen? halla.....?


ha en bra helg! kram


Tired

Jag och martina var ute sent igarkvall, akte till en kompis och spelade biljard... sjukt kul hade vi, speciellt eftersom jag och martina var helt vardelosa!! Vi var ganska trotta sa det blev nog ratt sa flummigt.. Sen sa holl martina inte pa att ta sig ut ur huset nar Davids hund forsokte attackera henne.. och han som sa att den var snall... men kul hade vi! Men det blev inte manga timmars somn sa nu ar jag jattetrott!!

Idag fick jag sitta/rida pa Tina for forsta gangen, en liten sot hast som vi tog hem sist vi var i Cavan. Men det var inga problem att sitta pa henne =)

Nu ar det iaf bestamt att jag och martina aker hem i sommar.. vilken dag eller datum vet jag inte an.. vi ska snart satta ut en annons sa nagon annan kan ta varat jobb. sa om ni vet nagon som skulle vara intresserad av att jobba som groom pa nordirland kan ju hora av sig =)

Vi var pa tavling igar, det gick bara fint som vanligt =) Det var riktigt toppenvader.. skojjar inte, det var sakert over  25grader. sjuuukt varmt!! Och efter att ha solat varje em en hel vecka sa har man fatt farg! det ar kul =)

Jag saknar svenska mat... jag och martina brukar ga och fantisera om att vi ar hemma och grillar......mmmumms!!
haha

Nu ska jag ga och ata sen typ sova! haha

kram

sommar

idag var det riktigt bra vader! vi solade en timme pa eftermiddagen i bikini!! =) Kanske man far sig lite farg!

Martinas foraldrar har varit har i helgen, det var varit riktigt trevligt! vi var ute och at med dem pa Canal Cort i lordags, drack lite ol och hade kul! Sen nar Krister och Asa akte till hem pa kvallen for att sova sa drog jag jag Martina till ett nytt utestalle. det var fint men sjukt trakigt hade vi!! Sa vi gick vidare till The Bank, och det blev en riktigt hojdarkvall!! Pa sondagen akte vi med M's foraldrar till Belfast! Vi gick pa det nya shoppingcentret och akte runt och kollade pa ett slott bland annat.... aven fast vi var grymt trotta sa var det kul att fa ga omkring och shoppa!
Nar vi kom hem pa kvallen sa bestamde vi (jag och M) oss for att ga ut, eftersom alla var lediga mandagen. The Bankday.. typ som forsta maj hemma da alla ar lediga men har ar de lediga forsta mandagen i maj. Forst akte vi till Newry till na kompisar och spelade Dart. Jag och martina var pa samma lag, vi var grymt duktiga och vann! Sedan drog vi till Armagh till ett utestalle.. helt okej, vi hangde med nagra kompisar dar!

Sa det var ganska jobbigt att kliva upp vid 8 imorse och ga ut och mocka... sliten! Men latt vart sa kul som vi hade!!

Den lilla gra ar nu kastrerad, det gick bra och det ar nu andra gangen jag ser en kastrering... borjar kunna hur man gor =) dock verkar det inte laka ihop sa bra och har ar valdigt svullen....
Vi som trodde att vi skulle antligen slippa en hingst i stallet men det har kommit en till... Lennys helbroder.... helt galen hast... Ser exakt ut som Lenny (nog for att ni inte vet hur Lenny ser ut) men ar lite storre....Och tycker om att sta pa bakbenen...! Som tur ar sa har kanske chefen en kopare till han redan.. sa vi slipper rida in han!

Jag foljde med chefens flickvan Louise i lordags nar hon tavlade och hjalpte henne... hon skulle pa en Working Hunter. forst hoppar man hasten sen visar man upp skritt trav och galopp for en domare... Vi var dar i valdigt god tid fore hon skulle rida sa vi kollade pa nar andra tavlade... Fast det var nagot annat an working hunter tror jag, eller var det working hunter fast en annan del, da rider de runt typ 8 st pa en ridbana och 2domare star i mitten, de visar trav galopp osv... sen far domaren rida hasten ocksa.. fattar inte riktigt det dar. I alla fall, de som ar med i sanna klasser vill att hastarna ska vara riktigt stora, och vissa hastar ar enorma... hemskt nastan... riktigt feta hastar!! men men, alla

RSS 2.0