lordag

helg igen, tiden gar snabbt! pa mandag har jag varit har i 1manad!

De fyra galningarna gar riktigt bra!! Nu rider jag moody och bitchen nastan varje dag, och det gar bara battre och battre for varje gang, riktigt roligt ar det!! =)

 Martina har varit forkyld men nu borjar hon bli battre.. varre ar det att jag borjar kanna mig forkyld... har nog blivit smittad!

I onsdags var vi pa Bio.. sag vantage point tror jag den heter... mkt upprepningar i filmen men den var ok..

annars har det val inte hant sa mkt denna vecka.... "travarn" har akt hem och det har kommit en ny hast...
Fin hast men aldrig sett en san smal hast.. det ar nastan hemskt.... men hon hoppas bra och agaren tror hon kommer vinna Dublin i aug.

Denna vecka har gatt sa snabbt sa det kanns inte som vi har gjort nagot.... darfor kommer jag inte pa nagot att skriva! Har haft lite hemlangtan i veckan... men bara lite =) mest efter kompisar och mina katter!!

blir det mkt tavlingar later det som.. blir kul =)
Men det varsta ar att de fyra galningarna (som inte langre ar galna) ska snart aka... jag och martina som nyss har borjat tycka om dem... Men det ar val sahar det kommer att bli.... sa fort man kan rida pa den och det borjar bli roligt sa skickas dem hem.... bara att vanja sig!!


hade hoppats pa att nagon skulle skicka paskgodis till mig men det ar tomt med brev for mig...

Glad pask!

1a avfallningen

I helgen blev det firande av min fodelsdag, jag och martina for ut bade lordag och sondag.. lordagen var kul och sondagen var helt ok.. eftersom det var st patricksday sa var det grymt mkt folk ute... Men det blir inte att fara ut nagon mer sondag... vi skulle aka pa tavling mandag morgon kl 8... Jag och Martina kom hem 07.55....... Men vi hamnade nagonstans pa sodra Irland och kunde inte ta oss hem for alla taxibilar var upptagna... sa det var en ratt sa dalig start pa min dag...

Sen akte vi pa tavling, det var en utetavling precis vid vattnet... och det var stralande sol!! Sjukt fint var det, och stranden var riktigt fin, manga som red langst den... jag och M blev lite avis.... Tavlingen gick bra!

Tack alla som kom ihag min fodelsedag och sa grattis

Idag red jag forst pa travarn... det gick mindre bra... men det ar inte sa latt att rida nar man inte far halla nastan nagot i tyglarna, forsoka halla benen sa stilla som mojligt, hela kroppen sa stilla som mojligt ocksa... medan chefen "jagar" en runt fyrkantsparet med ett spo.... det ar inte sa latt att halla balansen om jag sager sa... och idag sa travade vi runt som vanligt.. gick faktiskt ganska bra i flera varv... sen kommer vi till ett horn och "travarn" saktar ner lite och da kommer chefen med spot och hasten kastar sig in i mitten... eftersom jag inte direkt haller i mig i nagot sa flyger jag av...... men jag klarade mig bra!!

Sen har jag ridit bitchen och moody och det gick superbra!

far skriva mer en annan dag... de i huset vantar pa ett samtal sa jag kan inte sitta pa internet da....

kram

Inridning

Nu har vi suttit pa de fyra galningarna... Jag tog moody och big bitch och Martina tog svarten och furious.
Trodde att moody skulle bli latt eftersom han inte har brytt sig ett dugg da vi har legat pa han.. Det gick ratt sa fast jag var nara av tva ggr da han forsokte bocka av mig..! Sen sa var jag lite nervos far bitchen for hon har varit lite knepig.. Men det gick faktiskt riktigt bra med henne, men det beror nog pa att hon var sa sjukt trott nar jag skulle sitta pa henne.. aldrig sett en hast sa trott... hon till och med la sig ner nar jag satt pa henne.... Men.. de har sitt speciella satt att rida in hastar har.... som att forsta gangen man ska sitta pa dem sa travar man och ibland aven galopperar.... men som sagt... man gor dem riktigt trotta innan... tur de, annars hade nog bitchen forsokt med nagot.... Men nu borjar det bli roligare, vi kommer ha lite hastar att rida =)

Annars sa har Sadie blivit sald... fin hast men chefen har ju bara sina hastar for att rida in sen salja sa det ar bara att vanja sig... Min favvo Ernie ar iaf kvar.. sjukt fin hast som jag vill ha... men han ar nog valdigt dyr.....

Jag och Martina kom hem 12 idag efter att har varit ute och festat... haha... det var kul....
Som Martina sager: You are a shoe! Nar hon ville saga: du ar en toffel... bra oversatt.. haha, det blev iaf kvallens skamt..! Det blir nog utgang ikvall igen med vara nya vanner...

Och imorgon fyller jag ar =) Vi ska pa tavling.. Ernie och Lenny ska hoppa... skont att bara ha tva hastar med sig =)

Nu ska Martina ha datorn, sen ska vi ga och sova nan timme =)

Kram

Storm

I tva dagar nu har det varit storm...!! Trodde att mobilen skulle blasa bort inatt men som tur var lag jag kvar pa samma stalle nar jag vaknade imorse!

I lordags var jag och martina ute igen, for till The Bank igen. Roligt stalle, vi dansade typ hela natten.. haha =)


Det har kommit en till hingst till stallet.... En riktigt STOR hingst... han ar enorm... tur att han har ratt sa uppfostrad annars hade det inte varit sa kul.... =) Tror jag aldrig sett en hast med sa maffig hals forut.... Men jag och martina oroar oss lite for att ha med sig han pa tavlingar.. haha, han ar grymt stark att leda och om det kommer ston i narheten............. aja vi ser var hur det gar =)


De fyra galna borjar bli riktigt fina nu... pa fredag ska vi rida pa dem for forsta gangen... kan bli spannande =)
Igar satt jag och red for forsta gangen pa "travarn", som han kallas for han ser ut som en travare.... lite laskigt att sitta pa en hast som ingen suttit pa forut.. man vet ju aldrig vad hasten kan fa for sig... forst knot chefen upp ett av frambena sa han fick hoppa runt pa tre ben... men mig pa.... det galler att kunna halla i sig =) Sedan tog vi bort spannet och jag fick sitta sa stilla som mojligt i sadeln medan chefen longerade han..
Sen idag sa skulle jag rida han igen, denna gang knot han ocksa upp ett ben (hasten kan inte bocka om man gor sa) men "travarn" vagrade ga framat nar chefen hade tank longera med mig pa sa han slappte loss longerlinan och sa "vanta har".. sen gick han och hamtade spot... haha! Tur att inte hasten hoppade ivag i varldens fart pa tre ben och med mig pa...  Men han vill fortfarande inte ga framat, tyckte de var ratt sa obehagligt att bara ha tre ben sa chefen tog loss spannet och jag fick rida pa fyrkantssparet ist och chefen gick efter med spot...  Men det gick bra iaf och travarn brydde sig inte sa mkt om att jag satt pa medan han sprang runt i ridhuset... Sa nu ar det bara hoppning kvar med han sen aker travarn tillbaka till agaren!

Som ni alla vet, sa fyller jag ju 20 pa mandag =)
Om ni vill skicka ett paket eller ett kort eller natt sa kommer adressen har:
Amanda Sahlman
Dillon
23 Ballyvalley Road
Loughgilly
Co Armagh
BT 60 2DN
Nordirland

Nu ska jag ga och ata tonfisk och pasta med martina =)

Kram


fel pa sida?

Hoppas det gar att lasa vad jag skriver nu...

allt ar jattebra! har sett fram emot denna lordag bra manga dagarna nu, tur att dagarna gar snabbt!
Har ratt sa ont i axlar och rygg pga deras jakla korta grepar..... speciellt pa slutet av dagen efter att ha mockat sammanlagt 20 boxar sa kanns det i axlarna.... men det kanske blir battre!

Igar for vi till ett nytt ridhus for chefen ville att hastarna skulle se nagot nytt, tog med oss ernie, sadie och lenny.
Det var typ helt omojligt att hitta till det dar stallet... haha, chefen hann lagga ett antal svordomar pa vagen...
Nar vi val kom fram sa sag det ut som en byggnadsarbetsplats...  haha, inuti ridhuset var det fint forutom att det var ca 15 snubbar som arbetade medan chefen skulle rida... haha! kul med unghastar.... Men det gick anda ratt sa bra, hastarna har pa irland ar inte sa radda av sig och ar van med det mesta!

Hm, vad jag ater? till frukost blir det rostat brod och flingor med mjolk. De har jattegoda flingor!!
Lunch ar ju lite olika, allt fram pizza, pajer, tortillas till korv och agg.. nar det ar korv och agg far man ta boner till men det gor jag inte... haha
Middag gor jag och Martina sjalva.. favvoratten ar makaroner med tonfisk... annars ar det ofta nagon pastaratt.
Faktiskt har de god mat, och kakorna gar ju inte att klaga pa =)
Tur att jag och Martina ror pa oss hela dagarna for kvallarna bestar av att kolla pa Family guy pa min dator och ata kakor och godis =)

Idag kom en till hingst till stallet, sjuuuukt stor och maffig!! Agaren verkade vara lite radd for den och den hade ganska mkt gas i sig... det blir haftigt att se vad den kan gora =)

Farmor; trefargade heter nellie och den morkare tvafargade heter kellie =)

Ikvall ska jag och Martina till Newry igen och ga ut pa The Bank, hoppas det blir lika kul som forra gangen!!

Med de fyra galna borjar det ga bra, vi har hangt over alla nu och de skoter sig snyggt. sa snart ska man val hoppa upp och sitta pa dem =)

nu ska jag ga och gora min vecko-duschning.. haha.

Kramar

longera...

Jag ar samst pa att uppdatera, jag vet.... men man orkar aldrig ga ner till huset pa kvallarna och skriva....

Sen sista har vi varit pa tavling, med ernie, sadie och lenny.. det gick bra =)

Annars spenderas dagarna med att longera hastar, mocka och longera lite till... kan kannas lite enformigt ibland...!

De fyra galna borjar det ga ratt sa bra med, tre av dem har vi legat over. Bara bitchen kvar, men hon ar nog redo snart!

Jag och Martina var ute i lordags, pa The Bank. sjukt bra utestalle och vi hade jatteroligt! Blev bjudna pa manga drinkar och traffade mkt trevligt folk! Ser redan fram emot nasta helg.. haha

Idag har vi duschat tre avelston som ska pa nan uppvisning pa torsdag och de ska vara rena och fina... fy fan... de var riktigt lortiga och att duscha den i iskallt vatten var inte sa skont.... men nu ar det gjort iaf!

Imorgon ska vi till scarva (chefens nya hus som han flyttar till om ca 2manader) och rida lite hastar... chefen ska visa upp tva hastar for sin agare, hoppas de hastarna aker hem sen.. haha, den ena ar ett helvete att mocka at... sa bade jag och martina hoppas den aker =)

pa fredag ska vi till ett nytt ridhus for att hastarna ska fa se nagot nytt stalle..

annars hander val inte sa mkt... samma saker varje dag,  men jag har iaf roligt =)

uppdaterar nar det hander nagot kul, smsa garna mig sa jag inte behover kanna mig bortglomd ;P

kramar

RSS 2.0